Ibu dan  ayah merupakan insan yang teristimewa  dan tiada siapa yang dapat menggantikan kedudukan mereka.Justeru itu, sebagai anak selain memberi mereka perhatian dan kasih sayang, jangan lupa mengambil berat tentang kesihatan mereka.
Sebenarnya, sebelum mengamalkan suplemen Shaklee, kedua ibu bapa saya memang ada mengambil suplemen, baik yang moden mahupun tradisional.Namun setelah saya mendapat kesan positif setelah mengamalkan suplemen Shaklee, saya juga mahu memberikan yang terbaik untuk mereka.
 
Memandangkan abah saya mempunyai masalah sakit lutut yang agak kritikal juga hingga tahap hendak operasi masuk besi.Lutut selalu bengkak, setiap tiga bulan sekali biasanya akan menyedut air  dilutut.Keputusan x-tray menunjukkan rawan sendi menipis dan mengakibatkan hujung sendi bersentuhan. Kedudukan lutut ayah juga agak lari sedikit mungkin akibat  pernah jatuh dari motor beberapa tahun dulu.
 
Permulaan saya bagi abah set lutut (ADVANCE JOINT HEALTH, OSTEMATRIX dan OMEGA).Advance joint  untuk menyokong keselesaan sendi,memelihara tisu penyambung dan meningkatkan kesan kusyen.Manakala Omega pula mengurangkan inflamasi,bantu untuk turunkan bengkak lutut dan anggota lainnya juga. Ostematrix sebagai kalsium lengkap untuk mengekalkan sel tulang yang sihat.Alhamdulillah sakit lutut berkurang, dan tak bengkak lagi.Kemudian saya tambah VIVIX bagi mempercepatkan proses pemulihan, baiki sel dan DNA yang rosak.Lutut pulih cepat, abah jalan pun dah laju, tak payah sedut air lutut lagi.

Abah juga peminat tegar ESP,setiap pagi mesti ambil tanpa skip.Kulit muka lebih bersih,lingkaran gelap bawah mata banyak kurang.Mulanya tak perasan, hinggakan tante saya dari Madura yang perasan dan tanya apa yang abah ambil.Hehe.Akhirnya dia pun sekali mencuba suplemen lain (Vita E dan Vita C) bagi mengurangkan jeragat dimuka.

Baru-baru ini, ayah luka dibawah tapak kaki semasa berkebun.Pada mulanya abah lihat hamper baik,tapi ababila pergelangan kaki semakin bengkak dan merah terus ke klinik.Doktor suruh korek sebab dah bernanah.Memandangkan ayah juga ada diabetes, saya terus abah mengambil VIVIX untuk cepat sembuh dan tahap bacaan gula turun.Tambahan ada mengambil nutriferon, ESP, Omega an Vita C.Syukur hari ke 19 dah bercantum tinggal salin kulit.Hasilnya hari ke 22, luka kaki dah sembuh total..

 Bagi ibu pula, pada mulanya saya memberinya Omega, Peppermint Ginger dan Vita C memandangkan beliau batuk sudah 2-3 bulan tak sembuh-sembuh.Bermacam ubat batuk dah cara tradisional dibuat, tapi belum menampakkan hasil.Setelah mencuba set Shaklee, Alhamdulillah dengan izin Allah Nampak berkurang dan batuk pun reda.


Selain itu, ibu mencuba   Omega dah garlic bagi mengawal tekanan darah tinggi beliau. Bagi gout pula Performance drink, Alfalfa dan Omega.ESP  Shaklee pun beliau minum memandangkan kacang soyanya adalah nonGMO.Kaki tak sakit apabila minum kecuali jika ambil tahu atau tempe di luar tu, terus kaki sakit katanya.,


Kini mereka pun setia dengan suplemen Shaklee.Adik beradik saya yang lain pun turut mengambilnya, sudah ada makanan tambahan yang baik, rugi kalau tak ambil.
 

——————————————————
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?
Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini dengan HARGA HEBAT & MENJIMATKAN?
Sila hubungi saya segera.
Perunding Vitamin Anda : Nabilah Abdat
Pengedar Sah Shaklee Johor Bahru, BBU, Damansara Alif ,Taman Perling dan Skudai.Penghantaran ke seluruh Malaysia, Sabah Sarawak dan Singapura
Shaklee ID [ No : 1152012 ]
Fon : +6017 700 4559 / +65 9190 3244
——————————————————